Megdöntötte a Laguna Seca körrekordját a Model S – már tesztelik a Nürburgringen

Elon Musk ma reggel twitter üzenetben osztotta meg, hogy a Tesla Model S megdöntötte a híres kaliforniai Laguna Seca versenypályája körrekordját – mármint a 4 ajtós autók között. A rekordöntésről holnapra ígérnek videót. (Nyilván meg is osztjuk amint elérhető lesz.) A Tesla nagyobbik szedánja nem először járt itt, ugyanis tavaly már egy P100D megdöntötte a sorozatgyártású villanyautók körrekordját a pályán. Most viszont minden 4 ajtóst – tehát nem versenyautót – maga mögé utasított.

Laguna Seca versenypálya. Forrás: weathertechraceway.com

A kaliforniai pálya több motorverseny rendszeres helyszíne és van „neve” a világban, de valljuk be, nem egy Nürburgring. Musk utóbbiról is beszélt ma reggel. A német pályán már ott van a Model S, de még állítgatják, tesztelik és jövő hétre várható a mért kör. Musk kiemelte, hogy különösen a Flugplatz azaz reptér nevű szakaszra akarnak odafigyelni – ez a legendás aszfaltcsík egyik leggyorsabb és legveszélyesebb szakasza.

EZT OLVASTAD MÁR?  Korlátlan ingyenes Supercharger használat a raktárról átvett Teslákhoz

Zárásul álljon itt egy látványos videó arról, mit is tud ez a híres Flugplatz szakasz.

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.