Főoldal » elektromos autó » BYTON M-Byte

BYTON M-Byte

A Byton mai sajtótájékoztatóján Frankfurtban leleplezte a gyártásra kész M-Byte típust. A jármű legfontosabb különlegessége a hatalmas, 28” méretű képernyő, amit egy 7” méretű tablet egészít ki a kormánykerék közepén, valamint egy 8” érintésérzékeny felület a két első ülés között. A középső tapintópadnak köszönhetően az autó képernyőjén megjeleníthető információkat az utas is kényelmesen vezérelheti. A hatalmas kijelző segítségével az autó belső tere testreszabható, akár a családi fényképalbum legjobban sikerült felvételeit is magunkkal vihetjük vezetés közben.

A koncepcióautó innovatív különlegességei 90%-ban megmaradnak a sorozatgyártásba küldött modellben is, ilyen többek között a 28” képernyő, az okos felületek és a 12 fokban elfordítható első ülések. A koncepcióautót Las Vegasban a CES 2018 keretein belül mutatták be. Az autó kétféle akkumulátor kapacitással kapható majd, a kisebbik 72 kWh-s, a nagyobb akku 95 kWh-s. A gyors tölthetőségre is gondoltak, a maximális DC töltés 150 kW teljesítményű és 22 kW AC fedélzeti töltőt is építenek az autóba. Érdekesség, hogy az autó első ülései kis mértékben egymás felé fordíthatók, ezzel kényelmesebb például a hatalmas képernyőn filmet nézni amíg a töltés befejezésére várakozunk. Az M-Byte piaci bevezetését Kínában 2020 nyarára tervezik, Európába pedig 2021 első felében érkezhet. Az ára várhatóan kb. 45 000 font (15 millió forint) lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.