Gyári vonóhorgos Hyundai Kona Electric

Ha nem is tömegigény a vonóhorog egy személyautón, sokan szeretnénk, ha vontatni nem is, de legalább kerékpárt szállítani. Külföldön a legtöbb típusra felszerelik, a Magyarországon azonban nehézkes a kerékpár szállításra alkalmas vonóhorog engedélyeztetése, ha az nem gyári megoldásról van szó. Jómagam a kerékpár szállítóra nem vagyok rest egyéb nagy méretű vagy piszkos dolgot is felhelyezni, így utazott már rajta összecsukott, de nagy méretű babakocsi, fűnyíró, sífelszerelés és szánkó is, így nem foglalta a helyet a csomagtartóban vagy nem piszkolta össze a kárpitot.

A Hyundai úgy tűnik felfigyelt erre az igényre, a Frankfurtban kiállított Kona Electric hátulján egy hagyományos vonóhorogra szerelt 2 kerékpár rögzítésére alkalmas kerékpárszállítót láthatunk. Az árlistából az extra árát is megtudtuk, 579 euró a kerékpárszállító rögzítőkészlet elnevezésű tétel, ami vélhetően a vonóhorgot és az elektromos csatlakozót jelenti, valamint 599 euró a kerékpárszállító, utóbbi helyett természetesen a szabványos vonóhorog gömbfej miatt egyéb gyártó esetleg olcsóbb termékét is választhatjuk.

A jó hír, hogy ha nincs rá szükség, akkor a vonóhorog bármikor könnyen levehető, a rossz hír, hogy a maximális terhelhetőség 75 kg, így utánfutó szállítására ez a megoldás nem alkalmas.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.