Főoldal » elektromos autó » Elektromobilitás és retro hangulat

Elektromobilitás és retro hangulat

Az elektromobilitás mellett még az oldtimer és retro autóknak van keletje a Frankfurti Autószalonon. Persze nem száz éves villanyautókra kell gondolni, inkább csak az elmúlt 50-60 év technikájára. A Škoda például egy macskaköves placcra állított ki egy gyönyörű állapotú 60 éves Octaviát.

Škoda Octavia 1959-ből.

A Seat standon egy büfének átalakított régi lakókocsi képviselte a retro vonalat.

A Porsche Taycan standot egy kis galérián „oldtimer” Porsche kiállítás egészítette ki, ahol idősödő öregurak lézengve merenghettek az elmúlt évtizedek motorizációjának gyöngyszemeivel.

Porsche Taycan stand.

De a csúcsot a Lamborghini jelentette, amely Sián néven kihozott „reto” autójába a régi idők emlékére a villanymotor mellé beépített egy 6,5 literes, 12 hengeres hanggenerátort is. Formatervet tekintve eszméletlen jól sikerült.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.