Döbbenetesen vékony a Supercharger V3 folyadékhűtéses kábele

Délelőtt írtunk róla, hogy Londonban megnyílt az 500. európai Supercharger, és egyben az első európai Supercharger V3 helyszín is. A harmadik generációs Supercharger akár 250 kW-tal is képes tölteni a kellően lemerült Tesla Model 3-akat. Az új töltőtípus különlegessége, hogy teljesen új, folyadékhűtéses kábelt és töltőfejet kapott, ami a nagy teljesítmény (illetve áramerősség) miatt elengedhetetlen.

Kora délután Varga Csabától fotókat is kaptunk a helyszínről, amin nagyon jól látszik, hogy a nagyobb áramerősség ellenére mennyire vékonyak lettek az új kábelek. Az új oszlopokra természetesen már nem került Type2 csatlakozós kábel, ezek a töltők már csak a CCS csatlakozóval szerelt Tesla Model 3-akkal, illetve a CCS töltésre felkészített Model S-ekkel és Model X-ekkel használhatók.

A nyolc V2-es Superchargert a megszokott módon párosával látja el összesen 4 AC-DC átalakító szekrény, míg ugyanennyi V3-as Supercharger kiszolgálásához mindössze 2 db nagyobb szekrényre van szükség. Ennek köszönhetően a töltőoszlopok nem párosával osztoznak egy fix teljesítményen, hanem vélhetőleg 4 töltőfejenként vannak egy áramátalakítóra felfűzve.

 

A rögtönzött teszt érdekessége, hogy 27%-os töltöttségnél az adott helyzetben a teljesítmény a V3-as oszlopon sem ment 140 kW fölé. Ennek oka elsősorban az, hogy a 250 kW-ot ennél alacsonyabb szintnél, 10 és 20% között tudja, illetve az akkumulátor nem volt töltésre prekondicionálva (mivel a helyszín még nem szerepel a Supercharger térképen).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.