Komoly szoftverproblémával küzd a Volkswagen ID. 3?

A Manager Magazine értesülései szerint komoly szoftverproblémákkal küzd a Volkswagen az első MEB-padlólemezes villanyautójában, az ID. 3-ban. A német hírportál nem közölt részleteket a gond jellegéről, sem azt, hogy ez milyen hatással lesz a kiszállítás ütemtervére, ám a probléma akár 20 000 darab európai piacra szánt autót is érinthet. Az ID. 3-asok állítólag hónapokon keresztül hibás szoftverrel fognak legurulni a gyártósorokról, ahonnan bérelt parkolókba kerülnek, és ott várják a megoldást.

A Manager Magazine újságírói úgy tudják, hogy a legyártott járművekhez majd csak tavasszal érkezik a szervizcsapat a javítással, akik laptopjaikkal rájuk csatlakoznak, és felfrissítik az autók szoftverét. Az ID. 3-asok második hullámának gyártása májusban kezdődik, azok már akár távolról (over-the-air) is megkaphatják a szükséges frissítéseket. A Volkswagen egyelőre nem erősítette meg a szoftverhibáról szóló híreket. A tisztán elektromos hatchback sorozatgyártása hivatalosan november elején indult el Zwickauban, ám a jelenlegi tervek szerint csak 2020 nyarán kezdődik meg a több mint 35 000 darab már lefoglalt First Edition kiszállítása.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.