Másfél tonnát vontat a Polestar kompakt villanyautója

A kompakt elektromos autók kategóriájában élenjáró lesz a Polestar 2 vontatási kapacitása, a svédek csinos szedánja ugyanis 1500 kilogrammot tud maga után húzni a hátuljára szerelt opcionálisan választható vonóhoroggal. A Volvo teljesítménycentrikus márkájának második modellje a Tesla Model 3-mal vetekszik a vásárlókért, s bár a legtöbb műszaki adatban a kaliforniaiak villanyautója dominál, a vontatás tekintetében a Polestar 2 a nyerő: a Model 3 hivatalosan maximum 910 kilogrammot vontathat, és egyelőre kizárólag Európában elérhető hozzá vonóhorog.

A vonóhorog ára a tisztán elektromos „Sarkcsillag” a legelső piacain az alábbiak szerint alakul, áfával együtt:

  • Norvégia: 13 000 NOK
  • Svédország: 13 000 SEK
  • Németország: 1100 EUR
  • Egyesült Királyság: 1000 GBP
  • Hollandia: 1100 EUR
  • Belgium: 1100 EUR

Magában az autóban egyébként összesen 440 liternyi csomagtérbe lehet pakolni, melyből 405 liter a hátsó csomagrészben, a maradék 35 liter pedig a motorháztető alatt áll rendelkezésünkre. Ha ez nem lenne elég, akkor egy 75 kilogrammot elbíró tetőcsomagtartót is kérhetünk a villanyautóra. A Polestar 2 már személyesen is megtekinthető Osloban a gyártó belvárosi bemutatótermében, mely egyelőre csak a norvég fővárosban, illetve Pekingben várja a látogatókat, de 2020 végére összesen 50 Polestar Space megnyitására számíthatunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.