Kiégett egy Model S Plaid

Kedden, helyi idő szerint este 9 óra előtt nem sokkal, kigyulladt egy új Tesla Model S Plaid az Egyesült Államokban, Philadelphiában.

Forrás: Gladwyne tűzoltóság

A tűz oka egyelőre ismeretlen, de a meg nem nevezett sofőr ügyvédje elmondta, hogy ügyfele vezette az autót, amikor füstöt érzett az utastérben, majd lángokat látott az autón kívül. Ekkor kiszállta kocsiból, ami pár métert még gurult tovább miközben felcsaptak a lángok.

Forrás: Gladwyne tűzoltóság

A tűzoltók 90 perc alatt oltották el a tüzet, majd még további másfél óráig hűtötték az aksikat. Az amerikai közlekedési hatóság, az NHTSA szakértői a helyi szervek és a gyártó bevonásával vizsgálják az okokat.

Forrás: Gladwyne tűzoltóság
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.