Főoldal » elektromos autó » Eltűnt a cégeknek kiírt villanyautó pályázat

Eltűnt a cégeknek kiírt villanyautó pályázat

Frissítés (2021. 07. 02. 22:40):

Az IFKA oldalára 19:00 körül újra felkerült a pályázat. A pályázati kiírás is frissült, így a 3.2-es pontban a megfelelőek a hivatkozások.

Frissítés (2021. 07. 02. 14:00):

Percekkel az alábbi hír megjelenése után frissítette az IFKA a honlapját, amely szerint a tegnap megjelent pályázatot visszavonták. A pályázatot módosítják és hamarosan újra megjelentetik. Bízzunk benne, hogy a tegnap és ma délelőtt emiatt megrendelt autók tulajdonosait nem éri kár a változtatások miatt.

Eredeti hír (2021. 07. 02. 13:51):

Július 1-jén (tegnap) felkerült az IFKA honlapjára a pályázati kiírás a cégek által igényelhető állami támogatáshoz elektromos autók vásárlására, amelyre 2021. július 12. 08:01-től lehet jelentkezni legkésőbb 2022. július 1. 23:59-ig, vagy az egymilliárd forintos keretösszeg kimerüléséig. Az E-AUTÓ-2021/GT kóddal jelölt pályázatban magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok, illetve magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, közösségi autómegosztással foglalkozó gazdasági társaságok pályázhatnak. A lakossági pályázat és a taxisok vásárlási támogatása más kódnéven fut.

Ma reggel azonban fordulat állt be az ügyben, az IFKA honlapjáról ugyanis eltűnt az E-AUTÓ-2021/GT pályázat, sem az aloldal, sem a pályázati kiírás nem érhető el. Egyelőre nem tudni, hogy mi állhat ennek hátterében, de a lakossági pályázat júniusi lebonyolításából kiindulva nem lenne meglepő, ha ismét egy műszaki hiba zavarná a honlap működését. Annak a lehetőség sem zárhatjuk ki, hogy máris megváltoztatták a pályázat részleteit, hiszen erre is láttunk már példát, de amint hivatalos információ érkezik, beszámolunk róla.

A céges pályázattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat (a tegnapi kiírás szerint) ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.