A Shell és a Renault is Ionity részesedést vásárolna

A 350 kW maximális teljesítményre képes töltőoszlopokból álló európai Ionity töltőhálózatot a Mercedes-Benz, a BMW, a Ford és a Volkswagen csoport alapította, majd a Hyundai és a Kia is részesedést vásárolt, így jelenleg mindegyik cégcsoport 20-20%-ot birtokol a hálózatban. Eredetileg 400 töltőoszlopot terveztek 2020 végéig átadni, de a koronavírus világjárvány hátráltatta a terveket, így 2021 második felére 352 oszlopnál járnak.

Korábbi hírek szerint a BNP Paribas javaslatára az Ioinity külső tőke bevonását fontolgatja, amelyet a Reuters információi szerint a Renault és a Shell biztosíthat. Utóbbi cég egyébként már 2017-től partneri kapcsolatban áll az elektromobilitás szolgáltatóval, ugyanis az Ionity töltőállomások egy része a Shell üzemanyagtöltő állomások területén kapott helyet. Magyarországon például az öt Ionity töltőállomásból három Shell benzinkút szomszédságában található.

Az értesülés szerint 20-25%-os részesedés vásárlásáról lehet szó, 400-500 millió euró értékben, a végleges ajánlat azonban júliusban várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.