Elképesztő gázolást rögzített egy Tesla

Az Egyesült Államokban élő Arthur Bates Jr. szeptember 3-án egy nagyon súlyos balesethez riasztotta a hatóságokat. A 47 éves férfi gyanútlanul sétált, amikor egy parkolóból kitolató Tesla Model 3 elütötte, amitől a földre zuhant, és a nyaka, háta, és a lába is megsérült. A gázoló teslás elhajtott a helyszínről. Szerencsére a mentők és a tűzoltók gyorsan a férfi segítségére siettek, így meg tudták menteni a vétlen járókelő életét.

A Louisiana állambeli slidelli rendőrség a Bates által megadott információk alapján kinyomozta az őrült villanyautós kilétét, és felkeresték a férfit. Ekkor derült ki, hogy a brutális balesetről felvétel is készült. Figyelem, csak erős idegzetűek nézzék meg a videót!

A Tesla kamerái által rögzített felvétel alapján egyértelművé vált, hogy Bates szándékosan dobta magát a földre, így a rendőrség a hatóságok félrevezetéséért, és indokolatlan segélyhívásért őrizetbe vette. Tettéért legfeljebb öt évig tartó szabadságvesztés, valamint 100-tól 1000 dollárig terjedő pénzbírság lehet a büntetése. Emellett a bíróság arra is kötelezheti, hogy a hatóságok mozgósításának költségeit is kifizesse.

Videó és címlapkép forrása: Facebook/Slidell Police Department

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.