Újabb Volkswagenek kapnak vezeték nélküli szoftverfrissítést

Vezeték nélküli szoftverfrissítés a Volkswagennél ez idáig csak azok számára volt elérhető, akik csatlakoztak az úgynevezett ID. First Movers klubhoz. Idén júliusban összesen 1000 felhasználó telepíthette fel ID.3, vagy ID.4 modelljére azt a 2.3-as frissítést, amely most minden tulajdonos számára elérhetővé vált, aki az ID.-sorozat első két tagjának valamelyikével közlekedik.

A rendszeresen – a tervek szerint 12 hetente – küldött ingyenes frissítések fogadásának feltétele a 2.1-es verzió megléte, az új példányok már azzal gurulnak ki a gyárból, így már az ID.4 GTX, és a későbbi modellek is automatikusan megkapják az új funkciókat tartalmazó csomagokat.

Az Over-the-Air frissítések elsődleges célja, hogy naprakészen tartsa az autókat, s ezzel növelje a vásárlói elégedettséget. Emellett azonban megalapozzák a cég új, adatalapú üzleti modelljét is, amelyben bevételi forrásként vannak jelen a hálózaton keresztül megvásárolható új funkciók és szolgáltatások. A Volkswagen szerint több száz millió euróban mérhető a következő években így elért plusz bevétel.

„Az új frissítések egy digitális, csatlakoztatott autó központi funkciói. Ügyfeleink gyorsan hozzászoknak, pontosan úgy, mint okostelefonjaiknál – tette hozzá Thomas Ulbrich műszaki fejlesztésért felelős igazgató.  

A 2.3-as frissítés elsősorban az ID.Light LED-csíkot fejlesztette tovább, de a multifunkciós kamera képfeldolgozásán is javított, részletesebben a júliusi cikkünkben írtunk róla. A következő nagy frissítés, a 3.0 várhatóan az ID.5-tel debütál az ősz folyamán.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.