Még a norvégok is csak pislognának

Összesen 101 autó egyidejű átadására képes a Tesla legújabb helyszíne Pekingben.

Kínában minden nagyobb?

Amikor a norvég eladási számokról beszélünk, gyakran emlegetjük, hogy egy-egy őrültebb negyedév-végi napon a skandináv országban 300-400 új Tesla is gazdára találhat. Azonban bármennyire népszerűek a villanyautók az országban, Norvégia egy 5 milliós ország, Kínában pedig csak Peking városában pedig négyszer ennyien élnek.

Az amerikai autógyártó egy filléres helyi miniautót leszámítva a legnépszerűbb villanyautós márka az ázsiai országban, így a fővárosban Pekingben 5 üzletük is található. A legújabb ezek közül egy 11.800 négyzetméteres monstrum, ami elsősorban egy ún. delivery center, amit főként az új autók átadására használnak.

A 101 autó egyidejű befogadására és átadására épített csarnokban természetesen azért értékesítő kollégák is dolgoznak, és tesztvezetésre is van lehetőség. A létesítmény építéséhez és átadásához készült promó videón pedig látunk már érdekességet is, így például egy vitrinben megcsodálhatjuk az autó motorját, hatalmas légszűrőjét, de egy végszerelés előtt álló karosszériát is kiállítottak.

Valószínűleg ez most a legnagyobb Tesla szalon a világon, de a végleges budapesti helyszín még nem nyílt meg, ugye. 🙂

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.