Küszöbön az áremelés az ELMŰ-ÉMÁSZ villanyautó-töltőin is

Jelentősen, 30%-kal emelkednek az elektromosautó-töltés díjai az ELMŰ-ÉMÁSZ töltőoszlopain is. Április 26-tól a jelenlegi 99 Ft/kWh helyett  129 Ft/kWh fizetendő. A töltés indításakor az eddig zárolt 3000 Ft helyett 12.000 forintot fognak zárolni a töltési díj kifizetésére használt bankkártyán.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózata elsősorban 22 kW teljesítményű AC töltőkből áll, melyeknek mintegy kétharmada Budapesten található. A cég egyetlen DC töltőoszlopa Pápán található és egyelőre ingyenesen használható.

Úgy tűnik elindult a lavina a hazai elektromobilitás szolgáltatók között, a mai napon ez már a harmadik hasonló hír. Szintén április 26-tól hasonló mértékben emeli a töltési díjakat az E.ON, a Mobiliti azonban csak az ultra töltők percdíját emelte meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.