Lesz mit kihívjon a P100DL Model S

A gyorsulási adatoknak és a gyorsulási versenyeknek a puszta szórakoztatáson túl nem sok értelme van, de a Tesla nagyon jól ráérzett arra, hogy a villanymotor állandóan elérhető nyomatékát hogyan lehet ingyen marketingre váltani. A Teslakban lévő kellően nagy akkupakknak hála ezekben az autókban rendelkezésre áll annyi energia, hogy szuper sportkocsikat megszégyenítő gyorsulást lehessen kicsikarni az autóból, amit megszámlálhatatlan mennyiségű videó is bizonyít. Emlékeztek még az Alfát vontatmánnyal megterhelve is lealázó Model X-re?

Tesla Model X P90DL vs. McLaren 650S
Tesla Model X P90DL vs. McLaren 650S

Az, hogy a videókon jól választják meg az ellenfeleket és a szabályokat, még nem jelenti azt, hogy nincs a Teslának ellenfele, illetve hogy nem lenne értelme a fejlődésnek. Nem véletlen dolgozik a Tesla a 100 kWh-ás akkucsomagon, ami remélhetőleg még egy kicsit farag a 0-100-as időkön. Az amerikai DragTimes összehozott egy meccset a Model X P90D és McLaren 650S között ráadásul ez utóbbin a rajt automatikát ki- illetve bekapcsolva is mentek egy-egy menetet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?