Milyen egy villanyautó gyorsulása?

Már egy egyszerű középkategóriás (pl. Nissan LEAF) villanyautó gyorsulása is meglepi a hétköznapi utasokat, pedig az nem is kimondottan ilyen ilyen célra készült. A gyorsulásérzetet abban a mezőnyben persze az indulásnál megszakítás nélkül (nincs váltás) rendelkezésre álló nyomaték, és a teljesen zajtalan működési is erősíti. De a villanyautók királya, a Tesla abszolút értékben is nagyon jól gyorsul, aminek a bemutatására az amerikai Motor Trend Channel egy durva tesztet eszelt ki.

Tesla Model X P90D utánfutóval

A nagyjából 3 tonnás Tesla Model X P90D-t két könnyű, olasz sportkocsi, Alfa Romeo 4C Spider két példánya ellen állította rajthoz egy negyed mérföldes egyenes pályán. Míg az egyik Alfa a Model X melletti sávból indulhatott, a másodikat egy utánfutón a Tesla után kötötték. Így az elektromos autónak nem csak a saját tömegét, de még további nagyjából 2 tonnát is cipelnie kellett. Bármennyire is hihetetlen, de a Tesla Model X még így is megnyerte a versenyt.

A videó többi részében egyébként a Bentley Bentayga luxus SUV-val vetik össze a Teslát, amiből nem maradhatott ki a gyorsulási verseny sem. Na vajon azon melyik autó nyert?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?