Töltő meghibásodás Székesfehérváron és Pásztón

Sajnos a frissen átadott töltők mellett néha rossz hírek is érkeznek. Bár az elektromos autó töltés nem kimondottan űrtechnika, és az eszközök mára már kiforrottak, a meghibásodásra és rongálásra így is akad példa. Nem jó hír így a balatoni szezonban, hogy az M7-es mellett Székesfehérváron nemrég felszerelt elektromos autó töltő megadta magát. Az Albapark étterem hátsó falán található töltő javítását már megkezdték, de valószínűleg komolyabb lehet a baj, mint amit egy csavarhúzóval meg lehet oldani, mert egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikortól lesz újra használható a készülék.

(fotó: Juhász Imre)
Elromlott az Albapark étterem töltője Székesfehérváron (fotó: Juhász Imre)

Kisebb forgalmú ugyan, de a környék ritka ellátottság miatt mégis fontos hely Pásztó, pláne akkor, amikor valaki villanyautóval indulna a környékre kirándulni. Sajnos a pénteken délelőtt nyilvánosság előtt éjjel-nappali használatra megnyitott Evopro töltő is hibát jelez (valószínűleg a csatlakozó megrongálódása miatt), ezért az önkormányzat a gyártó javaslatára a hiba elhárításáig lekapcsolta a készüléket. Sajnos a javítás várható időtartamáról itt sem tudtak nyilatkozni.

Elektromos autó töltő Pásztón (fotó: Kerpely Ádám)
Szintén nem működik az elektromos autó töltő Pásztón (fotó: Kerpely Ádám)

Hogy legyen egy jó hír is a végére: megérkezett az alkatrész a Liszt Ferenc repülőtér parkolójában álló ABB töltőhöz, amit a gyár szakembere pénteken beszerelt, így a hétvége óta újra használható.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér villámtöltő
Újra működik a villámtöltő a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójában
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?