Új elektromos autó töltőpont Szolnokon

A Tranzit Hotel parkolójában a héten átadták Szolnok második elektromos autó töltőpontját. A fővárostól kb. 100 km-re eső megyeszékhely fontos szerepet tölt be Budapest és az Alföld összekapcsolásában. Tavaly augusztus óta az itt létesült CHAdeMO töltőnek köszönhetően tudnak a Nissan LEAF és más CHAdeMO rendszerű autók használói Budapestről Debrecen, Békéscsaba, Hódmezővásárhely és Szeged felé eljutni, illetve az Alföld távolabbi pontjairól a fővárosba utazni.

2 db 22 kW-os Type2-es töltő a szolnoki Hotel Tranzit belső parkolójában (Fotó: Hotel Tranzit)
2 db 22 kW-os Type2-es töltő a szolnoki Hotel Tranzit belső parkolójában (Fotó: Hotel Tranzit)

Az a töltő azonban nem segítette a Type2 illetve a CCS csatlakozóval szerelt autók tulajdonosait, hiszen azokkal a CHAdeMO rendszer nem kompatibilis (kivéve a Tesla, amihez létezik CHAdeMO adapter). Ezen segít a most beüzemelt két töltő, amit a térség első villanyautós barát szállodájának parkolójában állítottak fel.

Tranzit Hotel, Szolnok

A 22 kW teljesítményű töltők egy teljesen lemerült Renault Zoe-t 60 perc, egy hasonló állapotban lévő Teslát pedig nagyjából 4 óra alatt tudnak feltölteni, de egy i3-as BMW-be vagy egy Volkswagen Golfba is tisztes mennyiségű áram tölthető néhány óra alatt.

Tranzit Hotel, Szolnok

A szálloda 4-es út várost elkerülő szakaszától alig 3 km-re a Kőrösi út 43-45. szám alatt található. A töltők a nap 24 órájában elérhetők, a parkolót biztonsági kamerával őrzik, a töltés indítása a recepción kérhető. A töltés ára alkalmanként 1000 forint, de a villanyautós barát szálloda vendégei számára ingyenes. A töltő esetleges foglaltságáról a +36 56 420-514-es számon lehet még érkezés előtt érdeklődni.

Tranzit Hotel, Szolnok

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?