Január 26-án ismét száguld a Formula-E

Holnap, azaz január 26-án szombaton újra Formula-E! A versenysorozat Szaúd-Arábia és Marokkó után ezúttal a Chilei Köztársaságba látogat, méghozzá a fővárosba, Santiagoba. A hatmilliós város, amely szinte mértani pontossággal az ország középpontjában helyezkedik el és körülbelül 100 km-re a tengerparttól ad otthont az  egész napos rendezvénynek.

Formula-E versenynaptár (részlet). Forrás: fiaformulae.com

A pálya vonalvezetése meglehetősen eltér a szokványostól. A hihetetlenül hosszú célegyenes után egy elnyújtott jobbos következik, majd több bal kanyarral majdnem egy teljes kört tesznek meg az autók. Ezután még egy a célegyenesnél is hosszabb félköríves szakasz jön aminek a monotonitását csak egy lassító sikán töri meg. Mielőtt ráfordulnának a célegyenesre, a pilótáknak egy két rövid egyenesből és két 180 fokos visszafordítóból álló útszakaszt is le kell küzdeniük.

A santiagoi pályarajz. Forrás: fiaformulae.com

A programok szokás szerint már korán reggel elkezdődnek. A gyakorló futamok, közvetítése élőben követhető 7:55-től és 10:10-től az ABB Formula-E facebook oldalán valamint a Youtube-on az ugyanilyen névre hallgató csatornán. A kvalifikációt és a versenyt Magyarországon az Eurosport 1 adja magyar kommentárral, a szokásostól eltérő időpontban 19:30-as kezdéssel. Aki csak a rajtrácsra való felállás után kíváncsi a versenyre, az pontban este 8 órától nyomkodja a távirányító megfelelő gombjait.

A chilei futam közvetítésének menetrendje. Forrás: fiaformulae.com

A Formula-E világának híreiért és a futamok beszámolóiért keresd a formula-e kategóriát itt az oldalon! Ha még több elektromos versenyautóra vágysz, a Formula-E futamok után nézd meg a Jaguar I-Pace-ek versenyét is!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Magyar Péter

Villamosmérnökként szakmai csodálattal tekintek minden elektromos járműre, ugyanakkor azt látom, hogy sok az ismerethiányból adódó ellenérzés irántuk. Írásaimmal ezen szeretnék pozitív irányban változtatni!