Főoldal » elektromosautó-töltés » A folyadékhűtéses kábelek biztonsági gondja miatt állnak a 175 kW-os töltők

A folyadékhűtéses kábelek biztonsági gondja miatt állnak a 175 kW-os töltők

Reggel óta állnak a Fastned 175 kW teljesítményű villámtöltői a cég Twitterre kitett üzenete szerint, mert biztonsági gond merült fel a töltőkre szerelt folyadékhűtéses kábelekkel. A leállást a kábeleket szállító HUBER+SUHNER javasolta a Fastnednek, az Electrify Americanak és az összes többi üzemeltetőnek, így valószínűleg a többi nagy teljesítményű töltőket üzemeltető társaságnál is lehet leállásra számítani. A Fastned és az Electrify America 50 kW-os DC töltőit a leállás nem érinti, mint ahogy mennek a más gyártó kábeleivel szerelt többi 175-350 kW-os töltő is.

A biztonsági kockázatot a gyártó ugyan egy korábbi kábel verziónál találta, de amíg nem vizsgálják meg az újabb tervezésű kábeleket is, addig a biztonság kedvéért a leállás mellett döntöttek. A töltőket csak a kábel gyártójának pozitív visszajelzése után kapcsolják vissza, de a vizsgálat várható időtartamáról nem szól a Fastned közleménye.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.