Jön a teljesen elektromos Fiat Ducato

2018. januárjában még azt nyilatkozta a Fiat-Chrysler, hogy nem bízik az elektromobilitásban, ha áruszállításról van szó. Aztán júniusban fordult náluk a kocka, és beígértek mégis egy jelentősebb autóflottát. Ebben még szó sem volt villany furgonokról. Pedig hatalmas szükség lenne a városi kisteher-szállítás zöldítésére, különösen nálunk, ahol rengeteg nyugatról levedlett, bizonyítottan rákkeltő dízel füstöt eregető jármű pöfög a járókelők és a többi autós orra alá.

2020-ra mégis beígérték a teljesen elektromos kisteherautót, a Ducato kap villanyhajtást. Első körben nagy cégek számára egy pilot projekt keretében juttatnak a járműből tesztelés céljára. Az érdeklődő vevők már 2019-ben előrendelhetik a járművet.

Az elektromos Fiat Ducato 2020-tól az utakra kerül. (Fotó: Fiat-Chrysler)

A Ducato dízel változata közel negyven éve van a piacon, olcsó üzemeltetési költsége miatt volt népszerű. Az elektromos változatnál az üzemeltetési költség tovább csökkenhet, mert ezek köztudottan olcsóbbak. Ez lesz a Fiat Professional első elektromos meghajtású modellje, mely a cégóriás saját tervezésében készül. A mostani hír követi a Peugeot Boxer és a Renault Relay korábbi bejelentéseit, azonban míg az előző kettő a BD Autóval közösen fejleszti a hajtásláncot, addig a Fiat-Chrysler sajátot ígér, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a terhelhetőség és teljesítmény terén.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?