Főoldal » elektromos autó » Miskolcon is működik a Decathlon-Mobiliti töltő

Miskolcon is működik a Decathlon-Mobiliti töltő

A Mobiliti szakemberei a múlt héten telepítették és felfestették, ma pedig be is kapcsolták Miskolcon a Decathlon áruház parkolójában a töltőket, ezzel elkészült a keleti országrész első Mobiliti villámtöltője, reméljük még sok követi majd. Ahogy a Decathlon parkolókban jellemző, ide is egy Tritium gyártmányú DC villámtöltő és egy Ensto AC töltő került. Miskolc viszonylag jól el van látva nyilvános töltőkkel (a belvárosban az e-mobi üzemeltet már két 22 kW és egy 50 kW teljesítményű DC töltőt, a Lukoil pedig a város északi részén egy 50 kW DC töltőt, ezen kívül a belvárosban és az idegenforgalmilag népszerű helyeken, pl. Diósgyőri vár, Miskolctapolcai Barlangfürdő 22 kW AC töltők találhatók), azonban a Decathlon parkolója nem csak az üzlet vásárlóinak, de az átutazóknak (pl. a Kassa, Sátoraljaújhely vagy Tokaj felé) is komoly előnyt jelent a belvárosi helyszínekkel szemben, hiszen most már nem szükséges a csúcsforgalomban bearaszolni a városba, a felesleges autózással a töltési időt további fél órával megnövelni, mivel a Decathlon áruház az M30 autópálya Miskolc Észak lehajtójától csupán 1,5 kilométerre található.

A miskolci Decathlon áruház parkolójában lévő DC villámtöltő díjazása megegyezik a Mobiliti egyéb helyszíneken lévő villámtöltőivel, azaz minden megkezdett percért 50 Ft-ot kell fizetni. A töltés az NKM TöltőPont alkalmazásból és a kulcstartó alakú fizikai ügyfélkulccsal is indítható. A töltési díjat az alkalmazás a korábban regisztrált bankkártyára terheli, így a fizetési tranzakció gyors. Az alkalmazás használatával már megérkezés előtt ellenőrizhetjük, hogy éppen szabad-e a töltő. Az AC töltés egyelőre díjmentes, de a töltés indításához itt is szükség van az alkalmazásra vagy a fizikai kulcsra.

Ezzel a helyszínnel együtt a két cég már 11 közös töltési helyszínnel rendelkezik, melyek mind autópályák vagy főutak mentén, illetve főutak kereszteződésénél találhatók:

Ezeken felül a Mobiliti a következő Decathlon áruházak parkolóiba tervez töltőt telepíteni:

  • Debrecen (M35)
  • további 3, egyelőre meg nem nevezett Decathlon helyszín

A Decathlon autópálya közeli helyszínein kívül az NKM-Mobiliti az M5 autópálya déli szakaszán Balástya közelében, illetve az M7-es határ közeli szakaszán Sormás mellett is üzemeltet az autópályáról könnyen és gyorsan megközelíthető töltőket. A villámtöltőkön felül a szolgáltató több mint 50 AC töltőt üzemeltet országszerte, amelyek használata egyelőre ingyenes. A cég AC töltő hálózata jelentős bővülés alatt áll, mivel Spar áruházak parkolóiba kerül 17 helyszínre összesen 33 db töltő, melyek közül az első 5 Tatán már működik is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.