Közösségi autóval a repülőtérre

Ha repülőgéppel megyünk nyaralni (ami bár nagyon kényelmes és gyors, sajnos nagyon környezetszennyező közlekedési mód) eddig vagy taxival mentünk, ami nem olcsó, vagy a saját autónk drága repülőtéri parkolási díját fizettük, esetleg megkértünk egy ismerőst, hogy vigyen ki és jöjjön értünk, ami a repülőgépek gyakori hajnali vagy késő esti indulási és érkezési időpontja miatt nem feltétlenül a hosszú barátság titka. Idén nyártól a taxi tarifáknál kedvezőbb díjért, ráadásul környezetbarát módon elektromos autóval is mehetünk, ha az autómegosztó szolgáltatások autóit is használhatjuk erre a célra.

Június 5.-től a MOL LIMO kiegészítette szolgáltatási területét a budapesti Liszt Ferenc repülőtérrel. Az autókat a Holiday Parking Lite parkolóban kijelölt 15 hely valamelyikén lehet letenni. A parkoló sorompója automatikusan felismeri a LIMO autók rendszámát, ha a sorompó mégsem nyílna automatikusan, akkor használható a kesztyűtartóban lévő kártya, amire érdemes vigyázni, mert az elvesztése vagy megrongálása 25 000 Ft kötbért jelent. Ha a 15 dedikált parkolóhely mind tele lenne, bármelyik szabad helyen megállhatunk az autóval. Ha az ügyfél a repülőtéren kezdi meg vagy fejezi be az autó használatát, akkor 1990 Ft kényelmi díj is terheli a kölcsönzés percdíját. A percdíj 66-111 Forint között változhat attól függően, hogy melyik autótípust használjuk a Volkswagen UP vagy Mercedes A-osztály flottából, illetve havidíjas szerződést kötöttünk vagy alkalmi felhasználók vagyunk havidíj nélkül.

A MOL LIMO szolgáltatási területei közé bekerült a List Ferenc Repülőtér Holiday Lite parkolója

Június 17.-től, a GreenGo szintén kiterjesztette szolgáltatását a Liszt Ferenc repülőtérre. A GreenGo autóit az Airport Hotel Budapest (Vecsés, 2220 Lőrinci utca 130/a) VIP parkolójában tehetjük le vagy vehetjük fel, ahonnan a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai 5 perc alatt megközelíthető a transzferbusz szolgáltatással, persze ajánlott inkább 10-15 percet számolni a buszozásra, főleg a kevésbé rutinos utazóknak. A GreenGo elektromos autói augusztus 31-ig kényelmi díj nélkül használhatók a repülőtér megközelítésére, azaz csak a megszokott percdíjat kell kifizetni. A szolgáltatás indulásával egy időben a GreenGo 6 db saját töltőpontot is átadott a parkolóban, amennyiben 30% alatti akkumulátor töltöttségi állapotban lévő autóval érkezünk és töltőre tesszük az autót, azt a GreenGo 10 perc ajándék autóhasználattal jutalmazza.

GreenGo-val már a Liszt Ferenc repülőtér is megközelíthető

A harmadik budapesti autómegosztó szolgáltató, a DriveNow autóit egyelőre nem hagyhatjuk a repülőtér közelében lévő parkolókban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.