Renault Zoe a legnépszerűbb villanyautó Németországban

A napokban az insideevs.com-on megjelentek a májusi németországi új autó regisztrációk gyártó és emisszió szerinti bontásban.  Az előző hónapban kissé visszaeső tendenciát mutat az elektromos és plug-in hibrid autók értékesítése, összesen 2,4% volt az arányuk a teljes eladásokból, de a korábbi hónapokban ennél jobb, 3%-ot közelítő adatokat is láttunk, és az év végére jó eséllyel átléphetik az eladások a 3%-os határt.

Németországi elektromos autó eladások tendenciája (forrás: insideevs.com)

Az alábbi típus szerinti táblázatot böngészve megtudhatjuk, hogy az elektromos autók között a Renault (875 db) volt a legnépszerűbb, de csak hajszállal előzte meg a BMW eladásait (863 db). A Renault remek számai mögött egyértelműen a kifutó Zoe akciós ára állhat. Nagyon sok fogyott még tisztán elektromos Smartból is (731 db).

A konnektorról tölthető hibridek között a BMW (980 db) és a Mitsubishi (957 db) magasan vezeti az eladási listákat.

Májusban egy híján 7900 környezetbarát autót helyeztek forgalomba Németországban, melyek többsége (4630 db) tisztán elektromos, megelőzve a plug-in hibridek (3269) eladását.

Németországi új autó eladások 2019. május hónapban
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.