Bemutatkozott az új Renault Zoe

A Zoe népszerűségét a 150 000 eladott példány támasztja alá leginkább, ezért rengetegen várták már a modell megújulását. Egy kiszivárgott fotót már a hétvégén láthattunk a Renault Zoe 2019-es változatáról, ma pedig megjelentek a hivatalos fényképek és néhány alapvető műszaki adat is a Renault sajtóközleményében.

A Zoe akkumulátor mérete a korábbi 41 kWh-ról 52 kWh-ra növekedett, ezzel a WLTP mérési ciklus szerint 390 km hatótávra képes. A Zoe is megkapta a más modellekből már ismerős egypedálos vezetési módot, ami leginkább városban teszi kényelmessé, hogy nem kell a fékpedálra lépni a kisebb lassításokhoz.

CCS Combo töltőcsatlakozót kapott az új Zoe

A várakozásoknak megfelelően CCS töltőcsatlakozó került az autó orrán lévő Renault jel mögé, azonban a várakozásokkal ellentétben nem 100 kW, csak 50 kW a maximális egyenáramú töltési teljesítmény. A félreértést talán a villanymotor teljesítménye okozta, hiszen az új modell erősebb motorjának teljesítménye éppen 100 kW. A sajtóközlemény nem tér ki az AC töltési sebességre, mivel az R motorváltozatok eddig is 22 kW AC töltésre voltak képesek, minden valószínűség szerint a 43 kW AC töltés eltűnik a kínálatból, és 22 kW marad a fedélzeti töltő teljesítménye, amihez 3x32A tápellátás szükséges.

10 hüvelykes központi kijelző

A Renault ZOE kétféle motorral vásárolható meg: 80 kW teljesítménnyel a már ismert R110 kódnevű, valamint 100 kW teljesítménnyel az új, R135 motorok közül választhatunk. Az új R135 motor nyomatéka 245 Nm, ennek köszönhetően az Új ZOE 80 km/h sebességről mindössze 7,1 másodperc alatt eléri a 120 km/h sebességet, ami 2,2 másodperccel jobb, mint az R110 motor hasonló adata.

A Renault mobiltelefonos alkalmazást is kínál az autóhoz Renault EASY CONNECT néven, amely a szokásos távvezérlési funkciókat biztosítja. Az új Zoe 2019 vége előtt megjelenik minden célpiacon.

A vásárlók az alábbi kilenc színből választhatnak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.