20 ezer felett a Nissan e-NV200 eladások

A Nissan Leaf a legnagyobb példányszámban eladott elektromos személyautó, amelynek eladásai a közelmúltban lépte át a 400 000 darabot 2011-es megjelenése óta, melynek elektromos alapjait a Nissan 2014-től az NV200 modellbe építve is kínálja. Az első négy évben a 24 kWh akkumulátorral volt kapható a két üléses dobozos kisteherautó, az 5 üléses hatalmas csomagtérrel rendelkező személyautó és a 7 üléses csapatszállító változat (Evalia fantázianéven) egyaránt, majd 2018-tól az új Leaf 2.0 megjelenése után 40 kWh akkumulátor kapacitással sokkal jobban kihasználható lett a modell.

Az e-NV200 kis akkumulátoros változata nem volt túlságosan népszerű annak ellenére, hogy alig volt versenytársa a piacon, 4 év alatt alig több, mint 10 000 példányt értékesítettek belőle. 40 kWh akkumulátorral már a vásárlók is jobban kedvelik, a nagyobb akkus változatból mindössze egy bő évre volt szükség, hogy gazdára találjon 10 000 darab.

2019-ben a Nissan befejezi az NV200 dízel változatának gyártását, az elektromos viszont gyártásban marad, arról egyelőre nincs hír, hogy a 62 kWh-s akkumulátorral rendelkező Leaf e-plus megjelenésével párhuzamosan a nagytestvér is megkapja-e a nagyobb akkumulátort, vagy ez ugyanúgy elmarad, ahogy a 30 kWh-s akkumulátort sem kapta meg a Leaf 2016-os változatából.

 

 

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.