HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Mégsem épül meg a Jaguar elektromos veteránja

Felfüggesztette a klasszikus E-Type tisztán elektromossá alakításának projektjét a Jaguar, erről Paul Hegarty, a Jaguar Land Rover Classic ügyvezetője értesítette azokat, akik korábban érdeklődésüket fejezték ki az E-type Zero iránt. Az indiai Tata tulajdonában lévő brit autógyártó 2018 augusztusában jelentette be, hogy újjáépíti és elektromos meghajtással értékesíteni kezdi az 1961 és 1975 között gyártott veteránt, valamint átalakítást kínál a hagyományos meghajtású E-type tulajdonosai számára is. A villanyos oldtimerbe vélhetően egy 220 kW-os villanymotor és egy 270 kilométernyi valós hatótávra elegendő 40 kWh-s akkupakk került volna, legalábbis a legelső koncepció ilyen hajtáslánccal debütált két évvel ezelőtt, a gyártást pedig az I-Pacehez legyártott alkatrészek segítették volna.

Az érdeklődőknek kiküldött üzenetben a Jaguar nem nevezi meg a projekt leállításának konkrét okát, csupán annyit ír, hogy a jövőben mindenképp szeretné felkínálni az autót a vásárlóknak, de jelenleg az új termékekre és szolgáltatásokra koncentrálja az erőforrásait.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.