Csúnyán megtrollkodta a BMW a Tesla törhetetlen üvegét

A BMW sem tudta megállni, hogy ne csapja le a magas labdát: „Golyóálló ablakokkal érkezik, és szilánkbiztos védelmet kínál akkor is, ha eltalálja egy fémgolyó” – olvasható az új BMW X5 Protection VR6 Twitter-hirdetésében, mely a Tesla Cybertruck bemutatóját követő napon került fel az internetre.

Mivel általában nem szoktak csak úgy fémgolyók repkedni az autók felé, nem kérdés, hogy ez egy egyértelmű célzás a Tesla pick-upjának prezentációján történt bakira, amikor is a törhetetlennek készített Tesla Armor Glass élő adásban betört, miután a főtervező egy acélgolyót vágott hozzá. A kaliforniaiak mentségére legyen mondva, videó bizonyítja, hogy a Cybertruck ablaka a főpróbán még állta a sarat. Hogy a pick-up mennyire golyóálló, arról nem tartottak előadást Muskék, a BMW viszont beleküldött néhány tárat a benzines terepjárójába különböző kaliberű lőfegyverekkel:

A BMW egyébként nem az első vállalat, mely viccesre vette a figurát a Tesla előadása után: a Nikola Motors jóval pimaszabb volt, és egy kész pick-up formatervet ajánlott fel a Musk csapatának, reagálva a Cybertruck meglehetősen szokatlan, sokak számára visszataszító dizájnjára. Amíg viszont a konkurensek tréfálkoznak, a Tesla folyamatosan gyűjti a megrendeléseket: a premier utáni első három nap alatt 187 ezren rendelték elő a tisztán elektromos platóst, mostanra pedig már a 250 ezret is elérte a foglalások száma.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.