Rád szól a hibrided, ha nem töltöd az akkumulátorát

Az érintőkijelzőn megjelenő „töltési emlékeztetőkkel” ösztönzi a Citroën a plug-in hibrid C5 Aircross SUV tulajdonosait, hogy rendszeresen töltsék fel az akkumulátort. Az új funkció, mellyel a francia autógyártó elmondása szerint az autó hatékonyságának optimalizálásában igyekszik támogatni ügyfeleit, egy vadonatúj Over-the-Air frissítéssel érkezett a múlt héten. Elsőként a brit tulajdonosok, majd a franciák kapják meg, de december 1-jétől kezdődően több európai piacon is letölthetővé válik a csomag.

Az emlékeztetők kiküldéséhez a rendszer figyelembe veszi az autó használatát. Amennyiben a tulajdonos öt napon keresztül nem csatlakoztatta a töltőkábelt, vagy pedig 10 utat megtett az akku töltése nélkül, úgy naponta egyszer felvillan az erre buzdító üzenet a kijelzőn. Ha még ezután sem csatlakoztatják a hálózatra az autót, 30 nap elteltével naponta kettőre nő az emlékeztetők száma.

A C5 Aircross SUV Hybridben egy 81 kW teljesítményű villanymotor dolgozik a benzinnel táplálkozó erőforrás mellett. Az akkumulátor kapacitása 13,2 kWh, így a jármű körülbelül 54 km-t tehet meg a WLTP szerint egy teljes töltést követően. A gyártó adatai szerint az ügyfelek a 40 kilométernél rövidebb utak mindössze 55%-át teszik meg kizárólag elektromosságot használva, amit az akku rendszeres töltésével növelni lehetne.

A töltési emlékeztetők a Citroën új konnektoros hibridjében, a C5 X Hybridben is jelen lesznek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.