Főoldal » elektromosautó-töltés » Újabb 75 kW-os DC töltővel bővült az evDirect hálózata

Újabb 75 kW-os DC töltővel bővült az evDirect hálózata

Végre kezd beérni a rengeteg előkészítő munka, amit az evDirect a töltőhálózat fejlesztésébe fektetett. Nemrégiben a szekszárdi nagyteljesítményű töltőjük bekapcsolásáról számoltunk be, ezúttal pedig Mosonmagyaróváron a Kölcsey Ferenc utca 4-es szám alatt található MotelNet panzió és Kisdeszka Étterem nyilvános parkolójában telepítettek és helyeztek üzembe egy 75 kW teljesítményű DC töltőt. A 86-os számú főútvonalon a város első lámpás kereszteződéséhez érkezve az M1-es autópályától 1,5 km-re (2 percre) található helyszín könnyedén megközelíthető, bárki számára 24 órában nyitva álló elektromos autó töltési szolgáltatást kínál CCS (75 kW), CHAdeMO (50 kW) és Type2 AC (22 kW) csatlakozókkal felszerelve.

A töltés bevezető ára egységesen 60,- Ft./kWh, amely 3 napig (2021.10.17-ig, azaz hétfő reggelig) érvényes, ezt követően pedig az evDirect hálózatán megszokott 109,- Ft./kWh áron lehet majd tölteni a DC csatlakozókon és 99,- Ft./kWh áron az AC csatlakozón. Az AGT DC753M típusú töltőoszlopon párhuzamosan használható az egyik DC és az AC csatlakozó. A későbbiekben egy szoftverfrissítést követően a két DC csatlakozókon is lehetővé teszik a párhuzamos töltést. A rendelkezésre álló elektromos tápellátás mértékének köszönhetően a töltési igények növekedése esetén további töltőállomások telepítésére is lehetőség van a mosonmagyaróvári helyszínen.

Az új töltőállomás mellett korlátlan szélessávú internet (WiFi), 24 órában üzemelő mosdó, motel, valamint a Kisdeszka Étterem várja a villanyautósokat, kiváló ételekkel és kedvező árakkal (pl. napi menü: 1450 Ft). Az autókra kamerás térfigyelő rendszer vigyáz.

Az evDirect hálózatában Mosonmagyaróváron kívül Velencén és Szekszárdon található 75+ kW teljesítményű töltőállomás és hamarosan Siófokon várható egy újabb készülék üzembe helyezése. A töltés alkalmazás nélkül is indítható a töltőállomáson található QR kód leolvasásával, RFID kártyával, illetve közvetlenül az evDirect holnapjáról is. A töltéshez nincs szükség bankkártya adatok megadására, csak egyszeri rövid, néhány alap adat beírásával történő regisztrációra, a számla pedig utólag érkezik és átutalással vagy online bankkártyás fizetéssel egyenlíthető ki.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.