Tritium töltőket telepít a Shell

A Tritium bejelentette, hogy megnyerte a Shell globális elektromosautó-töltő tenderét, így az ausztrál cég töltőoszlopokat és szolgáltatásokat egyaránt szállítani fog az üzemanyag forgalmazónak.

A Shell a világ egyik legnagyobb üzemanyagtöltő állomás hálózatával (több mint 46.000 helyszínnel) rendelkezik, 2025-ig félmillió, 2030-ra pedig 2,5 millió villanyautó töltőpont üzembe helyezését tervezi. A Tritium már 2020-tól szállít töltőoszlopokat a Shellnek, az új keretmegállapodás értelmében pedig a jövőben is folytatódik az együttműködés Európában, Dél-Afrikában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Észak-Amerikában.

A Shell nem csak az elektromosautó-töltésben, de az akkumulátorcserében is fantáziát lát, így a Shell töltőállomásain megjelennek majd a NIO akkucsere állomásai is Kínában és Európában egyaránt.

Az idén 20 éves Tritium nemrég jelentette be legújabb töltőoszlop generációját, amelynek újdonsága, hogy 950 V feszültségű mikrohálózat kapcsolja össze az egy töltőállomásra telepített oszlopokat, így dinamikus teljesítménymegosztással költségtakarékos töltőállomás valósítható meg.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.