Főoldal » elektromosautó-töltés » Áramkút lett a benzinkútból

Áramkút lett a benzinkútból

A norvég Facebook-oldalán közölt fotókat a Recharge arról, hogyan változik meg a benzinkutak látképe. A fotón látható töltőállomáson egy töltőoszlop helyére két villámtöltőt telepítettek. A szeptember 8-án nyitó helyszínen összesen 16 autó töltődhet egyszerre, amit a cég háromnapos ingyenes töltéssel ünnepel.

A mi felmérésünkön a magyar villanyautósok a bankkártyás fizetést és a percalapú töltés kivezetését lényegesen fontosabbnak tartották, mint a tetővel védett, kivilágított töltőállomások kialakítását, az új norvég töltőállomás beharangozójában azonban a cég kiemeli, hogy a 16-ból 4 oszlopot tető véd az esőtől. Ezen kívül egy új játszótér, valamint kutyasétáltatásra kialakított terület is várja a villanyautósokat, akik egy kávészünet alatt feltölthetik autóikat is az út további részére.

Fotók: Recharge Norge / Facebook

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.