Főoldal » energia » Ma indul az ingyen-napelem pályázat harmadik futama

Ma indul az ingyen-napelem pályázat harmadik futama

Ma délután újabb 6 megye lakossága nyújthatja be a pályázatot a 201 milliárd forint keretösszegű, 100% támogatási intenzitású támogatásban, amelyben napelem, akkumulátor, fűtéskorszerűsítés és nyílászáró csere igényelhető.

A pályázat fordulóiban felosztották az ország megyéit, így december 6-tól a Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében élők, 2021. december 13-tól a Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyében, ma délután 17:00 órától a Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, végül idén utoljára 2021. december 27-én 17:00 órától pedig a Budapesten és a Pest megyében lakók pályázhatnak majd.

Két kategóriában lehet pályázatot benyújtani, melyek egyikében családi házak napelemes rendszereinek telepítésére igényelhető maximum 2,9 millió forint, a másikban pedig napelemes rendszerre, akkumulátoros energiatároló telepítésére, nyílászáró cserére és fűtéskorszerűsítésre kérhető maximum 11,3 millió forint vissza nem térítendő támogatás. A pályázaton azok a háztartások vehetnek részt, ahol a 2020. évi egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg a 4.850.000 forintot. Az egy főre jutó jövedelem számításánál az ingatlanban élő és tulajdonrésszel rendelkező keresőket kell figyelembe venni. A munkabér jövedelemmel rendelkezőkön kívül a KATA hatálya alatt adózók is pályázhatnak.

A pályázat benyújtásának sorrendje nem számít, ugyanis minden, határidőn belül benyújtott kérelem elbírálásra kerül. Az elbírálás objektív pontozásos rendszer alapján történik, amely előnyben részesíti a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket. A benyújtás feltétele az előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval, ami nem jelenti automatikusan a támogatási kérelem kedvező elbírálását. A kivitelezői szerződés kizárólag akkor lép hatályba, ha a magánszemély valóban részesül is az igényelt támogatásból.

Helyesbítés 2021.12.21 07:30: a cikk címében tévedésből eredetileg második futam szerepelt, helyesen harmadik futam.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.