Főoldal » elektromos autó » Több mint ezer elektromos autót kapnak a New York-i rendőrök

Több mint ezer elektromos autót kapnak a New York-i rendőrök

A New York-i rendőrség több mint 30 ezer járművel rendelkezik, így egy darabig eltart majd a csere, de nem vitás merre halad a flotta fejlesztése.

Hazait vesznek

184 darab Ford Mustang Mach-e nyitja a sort, amelyet most rendelt meg a rendőrség – a kocsik június 30-ig érkeznek meg. A város 11,4 millió dollárt költ a beszerzésre, ezért cserébe a legerősebb GT modell speciális, rendőrautó változatát kapják meg. A Ford az amerikai rendőrségi járművek egyik legnagyobb beszállítója, így évtizedes tapasztalatukat felhasználva készítettek egy speciális rendőrautó változatot is a modellből.

Forrás: Ford

Ezeket az autókat Tesla Model 3-ak követhetik, a beszerzést már a város is jóváhagyta az új költségvetésben, bár a 250 darabos rendelést még nem adták le. 2022-ben összesen 1250 elektromos járművet kíván beszerezni az NYPD, ami elég szép szám, ha azt nézzük, hogy évente 1400 járművet cserélnek le.

Forrás: NYPD

A villanyautókhoz töltőket is telepítenek a városban. Idén 275 darab gyorstöltőt szerelnek fel az önkormányzat különböző villanyautói részére, de az évtized végéig ezek száma 1000 fölé emelkedik majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.