Mostantól PRiMX néven futnak a Samsung SDI akkumulátorai

A világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártó vállalataként működő Samsung SDI bejelentette az új márkanév, a PRiMX bevezetését. A Prime Battery for Maximum Experience rövidítéséből származó elnevezés nem egy új terméket vagy termékcsaládot jelöl, hanem a cég valamennyi jelenleg kínált, és a jövőben megjelenő akkumulátorát összefogja, függetlenül azok felhasználási területétől (elektromos autó, okoseszközök, stb.) és formátumától.

Forrás: Samsung SDI

A Samsung SDI közleménye szerint a PRiMX márka alatt a vállalat sikeresebben tudja majd közvetíteni egyediségét, és azon jellemzőit, amelyek a vetélytársai fölé helyezik. Három ilyen kulcsterület van: az egyik a kiemelkedő minőség és biztonság, ami kapcsán a dél-koreai cég elmondta, hogy továbbfejlesztette a minőség-ellenőrzés folyamatát a fejlesztés, gyártás, és szállítás szakaszában egyaránt. A második terület a páratlan teljesítmény, amely kapcsán egy új technológiát is említ a Samsung SDI magas nikkeltartalmú katóddal és szilícium anóddal, de erről további részletek nem derültek ki. Végül pedig a harmadik kulcskifejezés a bizonyított előny, ami a felhasználók kényelmét szolgálja az önállóan kifejlesztett saját technológiák által.

A PRiMX márkanév regisztrációja Koreában és Európában már megtörtént, és hamarosan az Amerikai Egyesült Államokban is ezen márka alá szerveződnek a Samsung SDI termékei.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.