Magyarországra jöhetnek az 1000 km hatótávú kínai villanyautók

EU SSC Finance team leader pozícióba keres budapesti munkatársat a NIO, a LinkedIn portálon szombaton közzétett álláshirdetés arra utal, hogy Magyarország is a kínai autógyártó európai piacai közé kerülhet a közeljövőben. A NIO 2021 októbere óta forgalmaz elektromos autót kontinensünkön, egész pontosan az ES8-as szabadidő-autót Norvégiában, de a korábbi bejelentések szerint a tervek között szerepel a németországi, svédországi, dániai, és hollandiai értékesítés is. A budapesti álláshirdetés a legelső alkalom, hogy egy lehetséges új piacot fed fel a gyártó.

Az álláshirdetés leírása szerint az EU SSC Finance csapatvezetője a NIO budapesti megosztott szolgáltatási központjában a pénzügyi csapat vezetéséért és működésének irányításáért lesz felelős, hogy elősegítse a gyors növekedést az európai piacokon. A kiválasztott az EU hollandiai számviteli és adóügyi igazgatójának fog beszámolni, és a pénzügyi folyamatot fogja megtervezni, valamint felügyeli a holisztikus pénzügyi tevékenységeket. A munkavégzés helyszíne eleinte Amszterdam lesz, majd később Budapest.

NIO ET7

Az ES8-as SUV után az akár 1000 km hatótávra is képes ET7 szedán érkezik Európába, Norvégiában és Németországban várhatóan 2022 utolsó negyedévében lesz kapható ez az autó. 2023-ban egy másik elképesztő hatótávú modellt is piacra dobhat Európában a NIO, mégpedig az ET5-öt, amelyet a jövő év tavaszára ígér.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.