Főoldal » elektromosautó-töltés » Ismét 150 kW-os töltőkkel bővült a Shell magyar hálózata

Ismét 150 kW-os töltőkkel bővült a Shell magyar hálózata

Két újabb 150 kW-os töltőt adott át a Shell Budapesten, ezúttal a Bécsi úton. A Shell Recharge magyarországi töltőhálózatában így már 4 helyszín és 6 töltőoszlop található, melyek közül 4 oszlop 150 kW maximális teljesítményre képes. A nagy teljesítményű töltők Budapesten (Péterhegyi út), míg a korábbi 50 kW-os töltők az M3 autópályán (Gelej) és az M7 autópályán (Székesfehérvár) találhatók.

 

A Bécsi úton lévő töltőállomás területére most telepített Hypercharger HYC_150 típusú töltőoszlopokon CCS és CHAdeMO karok egyaránt megtalálhatók. A készülék adattáblája szerint a CHAdeMO ág maximuma 125 amper áramerősség és 500 volt feszültség, így a 62 kWh-s Nissan LEAF és a Kia Soul EV modellek sem tudnak 50 kW-nál nagyobb teljesítménnyel tölteni. A CCS ág maximális paraméterei 250 A és 1000 V, így az európai szabványnak számító töltőaljzattal rendelkező modellek esetében az oszlop oldaláról nincs akadálya a 150 kW-os névleges teljesítmény elérésének.

A töltők üzemeltetését – ahogy az a magyarországi Shell Recharge állomások esetében már megszokott – a Mobiliti végzi, azaz a töltés indítható a Mobiliti RFID kulcstartóval és a Mobiliti applikációval egyaránt. A töltési díj a Mobiliti hálózatában a 100 kW-nál nagyobb teljesítményű töltők esetében 120 Ft/perc, így elsősorban olyan autótípusokkal érdemes a nagy teljesítményű töltőket választani, amelyek legalább 55 kW töltési teljesítményre képesek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.