Így véd a Volvo C40 Recharge egy balesetben

Az Euro NCAP legutóbbi töréstesztfordulójában a Kia EV6 mellett egy másik villanyautó, a Volvo C40 Recharge is levizsgázott, amely a svéd márka legelső olyan modellje, melyből kizárólag tisztán elektromos változat készül.

A Volvókat nem véletlenül sorolják a világ legbiztonságosabb autói közé, a C40 is ötcsillagos értékeléssel zárta a töréstesztjeit és asszisztensrendszereinek tesztjeit. A felnőttutas-védelem során kiválóan teljesített az autó, 92%-ot kapott a szakértőktől, akik minden ütközésnél legalább megfelelő, azaz az ötös skálán négyes értékelést adtak az utasok tesztrészeinek védelmére. Az oldalsó ütközésnél bizonyult a legbiztonságosabbnak a jármű, itt egyetlen pontot sem veszített.

A gyerekutas-védelem kategóriában is bizonyított a C40 Recharge, a frontális és az oldalsó ütközésnél is hibátlanul védte utasait, ezért a maximális pontszámot kapta. Egyedül a biztonsági funkcióknál veszített pontokat az autó a gyerekülés-rögzítési pontok hiánya miatt elsősorban a hátsó középső ülésnél.

A gyalogos- és biciklisvédelem vegyes eredményeket hozott, összességében 70%-ra zárta tesztjeit a Volvo, míg az asszisztensrendszereinek működéséért 89%-ot kapott. A szakértők itt az utasérzékelés meglétét hiányolták a vezetőülésben és a hátsó üléssorban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.