Elképesztő ütemben nőtt a Tesla európai töltőhálózata

A Tesla európai töltőhálózata eddig is meglehetősen nagy volt, de a vállalat folyamatosan bővíti a Superchargerek számát.

Újabb mérföldkőhöz értek.

10.000

Az autógyártó a LinkedIn oldalán jelentette be, hogy immár 30 ország, 900 helyszínén, több, mint 10.000 töltőoszloppal várja az autósokat Európában.

A vállalat egy ideje elkezdte megnyitni töltőhálózatát más márkák tulajdonosai előtt is, és mostanra már 14 ország 320 helyszínén 4600 oszlopot használhat mindenki más is. Azaz majdnem mindenki, a dolog szépséghibája, hogy a nyitás csak a 14 ország lakói által érhető el.

Idén június végén számoltunk be róla, hogy a Tesla Európában étlépte a 800 töltőhelyszínt és 9000 töltőoszlopot, így tudjuk, hogy

pontosan egy negyedév kellett újabb 100 helyszín és 1000 darab nagyteljesítményű, 250 kilowattos töltő bekapcsoláshoz, ami valószínűleg valamilyen rekord a kontinensünkön.

Hazánkban a vállalat nyolc helyszínen 82 töltőoszlopot üzemeltet, és jelenleg négy további helyszínnel készül bővíteni a magyar hálózatát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.