Percdíjról kWh alapú díjazásra vált az Optimum Way

A villanyautósok kérését meghallva kWh alapú díjszabásra vált az Optimum Way elektromobilitás szolgáltató, amely a Lukoil benzinkutakon telepített töltőoszlopokat is üzemelteti.

A Lukoil Magyarországon nem csak a töltők telepítésében volt úttörő, a fizetős töltés bevezetésével is az elsők között voltak. Három évvel ezelőtt sokan felhördültek a 100 Ft/perc töltési díjon, akkoriban még túlsúlyban voltak a kis akkus, lassan tölthető autók. A töltők üzemeltetését az Optimum Way vette át és a töltésindításhoz használatos alkalmazás, a BookMyCharging applikáció is számtalan fejlesztésen ment keresztül. Idén az energiaárak globális emelkedésére reagálva sorra emeltek árat a hazai elektromobilitás szolgáltatók is, így a 100 forintos percdíj már a kedvezőbbek közé tartozott.

A szolgáltató mindig is odafigyelt a felhasználói igényekre, így a tisztán perc alapú számlázás mellett hamar bevezették a kWh alapú és a vegyes árazást is, bár ez kissé eldugott helyen volt az alkalmazásban, így sokan talán nem is tudtak a választási lehetőségről. Igaz a töltésindítási díj miatt a kis akkus autóknak továbbra sem lett olcsóbb a töltés, de a lassan tölthető, nagy akkus járművek felhasználóinak érdemes volt átváltani, ha nagyobb energiamennyiséget kívántak az autóba tölteni.

A mai naptól nem kell számolgatni, hogy melyik díjszabás kedvezőbb számunkra, a szolgáltató ugyanis jelentős mértékben egyszerűsítette díjstruktúráját, tisztán kWh alapon kell fizetnünk, 150 Ft/kWh lett a töltési díj.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.