Főoldal » elektromosautó-töltés » RFID kártyával indíthatók az Optimum Way töltői

RFID kártyával indíthatók az Optimum Way töltői

A mobiltelefonos alkalmazással történő töltésindítás miatt sok villanyautós morgolódik, a többség paypass bankkártyás fizetést szeretne. Ennek kényelmét azonban a szolgáltatóktól igényelhető RFID kártya is megadja, ötvözve azzal az előnnyel, hogy az applikációban nyomon követhető a töltés akkor is, ha RFID kártyával indítottuk. Hazánkban a legtöbb töltőt üzemeltető Mobiliti a kezdetektől kínál kulcstartó alakú RFID töltésindítási lehetőséget.

Az TEA. és a Nova Futura Zrt, illetve most már az Optimum Way esetében szintén igényelhetünk RFID azonosítót a szolgáltatótól. Ezen kívül ennél a három cégnél arra is lehetőségünk van, hogy egy már meglévő, egyéb célra is használt saját RFID kártyát vagy kulcstartót tanítsuk hozzá a szolgáltató oszlopaihoz. A megoldás előnye, hogy  aki nem szeretne egy egész pakli kártyát magával hordani, az akár egyetlen eszközzel is indíthatja a Mobiliti, a TEA. a Nova Futura Zrt, valamint az Optimum Way töltőoszlopait.

Az a korosztály, aki folyamatosan a mobiltelefonját nyomkodja talán nem is érti miért probléma a rengeteg applikáció, de az elektromobilitás egyre szélesebb körben nyer teret, így a technológia iránt kevésbé fogékony rokonoknak, barátoknak segíthetünk egy kártya több szolgáltatónál betanításával. Regisztrálni persze továbbra is külön-külön kell minden szolgáltatónál, de a töltéshez nyugdíjas szüleinknek nem kell okostelefonos alkalmazásokat használni, egyetlen RFID kártyával tölthetnek szolgáltatótól függetlenül.

Ide kattintva elolvasható a részletes útmutató, hogy lehet az Optimum Way töltőihez RFID kártyát hozzárendelni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.