Főoldal » elektromos autó » Idén Tesla a fénytaxi Budapesten

Idén Tesla a fénytaxi Budapesten

A budapesti fénytaxi hagyománya már 7 éves. Először 2016 decemberében díszítette fel fényfüzérekkel a 24 kWh-s Nissan LEAF-et Zerkovitz Tamás, később egy 40-es Leaf viselte büszkén a dekorációt. Előfordult olyan év, amikor Tamás egy kollégája, Lajsz András vezette a kivilágított autót.

Idén újra Tamás autója, egy Tesla Model 3 okoz kellemes pillanatokat a főváros utcáin. Az autó feldíszítése az utasok és a városlakók reakciói miatt egyértelműen megéri a rengeteg befektetett munkát. A 100 méternyi fényfüzér elhelyezése és rögzítése ugyanis több mint 10 órás művelet.

Akiknek sikerül elcsípni az autót december 6 és 10 között, elmondhatják kívánságukat az autóba szerelt kamerának, melyet a taxitársaság összegezni fog, és egy kérést teljesítenek.

Aki a saját autóját szeretné hasonlóan feldíszíteni, annak Tamás csak annyit üzen, inkább ne tegye. Külön engedély nélkül nem közlekedhet a gyári világítótesteken kívül továbbiakkal felszerelt jármű a közúton.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.