Főoldal » elektromos teherautó » Közel 500 kilométeres hatótávval érkezik a következő eSprinter

Közel 500 kilométeres hatótávval érkezik a következő eSprinter

A Mercedes-Benz nagyban készül az új eSprinter 2023 februári premierjére. Az újdonság legfontosabb tulajdonsága, hogy azt ígéri, megduplázza a korábbi modell hatótávját.

Ezt tesztelték most le.

Valós körülmények között

Az új eSprinter három különböző akkumérettel kerül majd forgalomba, ebből most a gyár szakemberei a legnagyobbat választották, mégpedig a csomagküldők által kedvelt hosszított karosszériaformával.

A tesztet október 19-én végezték, valós forgalmi körülmények között, oda-vissza a München-Stuttgart útvonalon.

A városi és autópályás szakaszokat is tartalmazó tesztút során a TÜV szakemberei 21,9 kWh/100 km fogyasztást mértek, ami 475 kilométerre volt elég.

Az útvonal egy része az A8-as és A99-es autópályán vezetett át – az autógyártó részleteket nem árult el, de számításaink szerint ez kétszer 160 kilométert jelent a pályán. Azt nem tudjuk, mi volt itt a legmagasabb sebesség. Az út jelentős szintkülönbséget is tartalmazott, a legmagasabb pontja 785 méter magasan volt – persze ez visszafelé lejtőnek számít, de nyilván nem lehet regeneratív fékezéssel a teljes energiát visszatölteni, szóval ez így is szép teljesítmény. A teszt végén 20 kilométer hatótáv maradt az aksiban.

Az új változatok gyártása 2023 második felében indul, mégpedig globálisan, az amerikai Charlestonban, majd a német Düsseldorfban és Ludwigsfeldében is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.