Főoldal » zöld rendszám » Békéscsabán is megszűnik az ingyenes parkolás

Békéscsabán is megszűnik az ingyenes parkolás

2023. január 1-től Békéscsabán is megszűnik a zöld rendszámos járművek ingyenes parkolása a közgyűlés október 1-től hatályos döntése alapján. A parkolás óradíja a kiemelt zónában 360 Ft, a normál zónában 320 Ft.

A parkolóbérletek díjai már októbertől emelkedtek, így a jövő évtől már a zöld rendszámos járművek tulajdonosainak a magasabb díjakat kell megfizetniük. Magánszemélyek 11.000 Ft/hó, vállalkozások, szervezetek 22.000 Ft/hó díjért vásárolhatnak bérletet a kiemelt és a normál zónába egyaránt, azonban a zónák nem átjárhatók, tehát a kék zónába megváltott bérlettel nem szabad a piros zónában parkolni, és fordítva sem. Az övezetben lakók az első autójukra 2000 Ft/év, a második autóra 10.000 Ft/év kedvezményes díjért válthatnak parkolási jogosultságot.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.