Főoldal » elektromosautó-töltés » Változnak az idők: közel 100 éves benzinkút épült át töltőállomássá

Változnak az idők: közel 100 éves benzinkút épült át töltőállomássá

Már az 1930-as években is működött az a benzinkút Rotterdam belvárosában, amelyet a Shell teljes egészében töltőközponttá alakított át. A központi pályaudvar közelében, a Hofplein térnél található állomás a legelső az országban, ahol a Shell már csak villanyautósok számára kínál utántöltési lehetőséget.

Forrás: Shell

A multinacionális energia- és petrolkémiai vállalat Mobility Hubként emlegeti az állomást, ugyanis a 12 töltőponton kívül egyéb szolgáltatásokat is tervez, például elektromos autók, kerékpárok, és robogók bérlését. A helyszínen étel és ital vásárlására is van lehetőség, valamint Wi-Fi is elérhető.

Közleményében a Shell azt írja, hogy a világ változik, és vele együtt az is, ahogyan utazunk, az ikonikus rotterdami benzinkút átalakítása pedig időutazás is egyben, amelyen hamarosan más állomások is átesnek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.