Kínában már rendelik a Model 3-at!

Mint már mi is többször írtunk róla, a Tesla ígérete szerint még idén megindulhat a Model 3 európai és kínai rendeléseinek felvétele. A gyártás megkezdését év elejére, a kiszállításokat pedig az első és második negyedév határára prognosztizálják. Nos úgy tűnik Kínában idén korán jött a Télapó.

Indul a kínai rendelés

A mai napon egy  Vincent nevű Twitter felhasználó kürtölte világgá, hogy barátja Ben megkapta azt a bizonyos emailt a Teslától: elkezdheti az autó konfigurálását. (Az angolszász neveken ne tessék fennakadni, az úriemberek lehetnek félig amerikaiak is, de sok ázsiai országban amúgy is divat külföldi beceneveket felvenni. Pláne a közösségi médiában).

Forrás: Twitter/vincent13031925

A posztokból az is kiderül, hogy mennyire mérik drágán odaát a legkisebb Teslát.

Jelenleg csak az összkerékmeghajtású Long Range, azaz nagy hatótávú modell és a Performance verzió érhető el – tehát ahogy anno Amerikában, úgy Kínában is felülről lefelé indulnak a rendelések. A csúcsmodell ára nagyjából 100 ezer amerikai dollárnak felel meg, a „sima” 75 kWh-ás AWD verzió pedig 84 ezer dollárba kerül. Ha valaki elsőre megrökönyödne a 28, illetve 24 millió forintos induló árakon, akkor érdemes emlékeznie, a Trump elnök által indított kereskedelmi háború miatt, Kínában jelenleg 40%-os büntetővám van az amerikai autókon.

EZT OLVASTAD MÁR?  Tesla Model 3-ra cseréli a teljes Prius flottát egy taxitársaság
A rendelés összesítője – kínaiul és jüanban. Forrás: Twitter/vincent13031925

Néhány rendelhető extra kínai árát is megtudtuk: forintra átszámolva a piros fényezés 1,1 millió, a fehér beltér 427 ezer, az Autopilot pedig 2,2 millió forintba kerül. Igen…

A 18″-os kerék itt is széria. Forrás: Twitter/vincent1303192

Vincent kérdésére egyénként Elon Musk Twitteren megerősítette, hogy március végén, április elején várható az első autók kiszállítása az ázsiai országban.

Továbbra is március végén indulhat a kiszállítás. Forrás: Twitter/vincent1303192, Elon Musk

És egy kis extra

A kínai premierre időzítve egyébként a Performance verzió egy új 19″-os felint is kapott, ami így elsőre elég jól néz ki és sokban hasonlít az 18″-os Areo dísztárcsákhoz, csak szebb. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új felni mennyivel növeli meg a hatótávot, illetve, hogy a világ többi részén is elérhető lesz-e, de valószínűleg hamarosan ez is kiderül majd a közösségi médiának hála.

Az új Performance felnik. Forrás: Twitter/vincent1303192

 

Elektromos autót használsz?