Már Európában is tesztelik a CCS2-es csatlakozóval szerelt Model 3-at

Épp csak megjött a Teslatól a hivatalos megerősítés, hogy a Model 3 európai változata CCS2 csatlakozót kap, már meg is jelent a Reddit Tesla szekciójában az első fotó egy Tesla Model 3 európai teszteléséről. A képen látható autó egy idegen márka villámtöltőjén (tehát nem Tesla Superchargeren) lóg a töltők tesztelését végző holland ElaadNL telephelyén Arnhemben.

A Tesla a jövőben az európai Supercharger állomásokat is felszereli CCS2 csatlakozóval, amivel tulajdonképpen legalizálja a töltőpontokat. A 2014/94/EU irányelv szerint ugyanis:

„Az elektromos járművek egyenáramú töltőállomásait a kölcsönös átjárhatóság érdekében legalább az EN62196-3 szabvány szerinti kombinált töltőrendszerű „Combo 2” típusú csatlakozókkal kell felszerelni.”

Mivel a magyar kormányrendeletbe is ez a szövegezés került át, így Magyarországon CCS2 (Combo 2) csatlakozó nélkül a Tesla Superchargerek sem kapnak engedélyt. A Tesla döntése egy csapásra megoldja ezt a problémát, az autók ilyen csatlakozóval való felszerelése pedig az eddigieknél is használhatóbbá teszi a Teslákat Európában. Arról nem is beszélve, hogy a várhatóan óriási számban megjelenő Tesla Model 3-ak a következő években sokat segíthetnek a frissen kiépülő nagy teljesítményű töltőhálózatok gazdaságos üzemeltetésében is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Cégautónak villanyost! Kinek jó ez?

Elektromos autót használsz?