CCS Combo csatlakozót kap a Renault Zoe

A Tesla hivatalos bejelentése, miszerint CCS2 csatlakozóval érkezik az európai földrészre a fergeteges népszerűségnek örvendő Model 3-as,  bizonyára számos autóvásárlás előtt álló európai fogyasztót segített a végső döntés meghozatalában. A CCS Combo konnektorral felszerelt villanyautóról már egy lesifotó is készült a holland ElaadNL arnhemi töltőtesztjei során, amely azt sugallja, hogy a kontinensen épülő villámtöltő-hálózatokkal kompatibilis Model 3 változat már nagyon közel áll a gyártáshoz. Akik egy kicsit olcsóbban szeretnének jól használható tisztán elektromos autót vásárolni, azoknak szintén van egy jó hírünk: a Renault Zoe is megkapja a CCS Combo csatlakozót.

Forrás: Twitter

A francia autógyártó sikermodelljének következő generációs változata 2019 vége felé kerülhet piacra, és a híresztelések szerint egy tisztességes hatótáv-növekedést is magával hoz, ami 400 kilométert jelent a WLTP ciklusban mérve. Már februárban felröppent azonban annak a híre, hogy az autó legnagyobb újdonsága a CCS2 konnektor lesz, ami lehetővé teszi a gyorstöltést DC hálózaton. Ezt erősítette meg most a Fastned egyik igazgatója, aki a fentebb említett hollandiai eseményen lefényképezte a Renault Zoe-t CCS Comboval az elején. Hivatalos megerősítés még nem érkezett a gyáriaktól, ám a Renault elektromos járművekért felelős programigazgatója korábban azt ígérte, hogy a Type 2 csatlakozón keresztül történő 22 kW-os AC töltésnek, ami az autó egyik nagy előnye, biztosan nem kell búcsút mondanunk a két plusz tüske megjelenésével sem.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.