HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Bukarestben is bővül a MOL hálózata

A MOL nem csak a NEXT-E projekt keretében, de saját finanszírozásban is kezd aktív lenni villámtöltő telepítés terén. Budapesten is méretes, és a fizetéses rendszernek köszönhetően használható hálózat kezd kialakulni, de a román fővárosban is épülnek már a töltőik. Néhány hete három bukaresti MOL benzinkúton bukkant fel egy-egy új villámtöltő, amiket azóta már használhatnak is az ottani villanyautósok. A MOL az év elején már átadott egy villámtöltőt a Nicolae Caramfil utcában a város északi részén, ezt egészítette ki a most átadott három helyszín, így a városban négyre emelkedett a MOL villámtöltők száma. Ezzel a magyar üzemanyag-kereskedő lánc az egyik legnagyobb elektromos autó töltés szolgáltató lett a román fővárosban.

MOL villámtöltő helyszínek Bukarestben 2018 végén

Az elsőhöz hasonlóan az új töltők is a Magyarországon csak AC töltőivel jelenlévő Circontrol termékei, amelyek 50 kW-os DC töltésnél egyaránt támogatják a CCS illetve a CHAdeMO szabványú autókat, míg váltakozó áramú csatlakozón maximum 22 kW-os teljesítmény vételezhető a töltő oldalára szerelt Type 2 csatlakozón keresztül. A töltők használata egyelőre ingyenes, de legutóbbi információink szerint a töltés indítása és leállítása a korábban megszokott magyarországi rendszerhez hasonlóan a kútkezelőnél lévő kártyával lehetséges.

MOL villámtöltő Bukarestben a Piata Muncii közelében
MOL villámtöltő Bukarestben a Timpuri Noi metrómegálló mellett
MOL villámtöltő Bukarestben az Olteniţei úton
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.