Villanyautó-töltőkkel várják a márkakereskedések a Mercedes-Benz EQ C érkezését

A ChargePointot választotta ki arra a feladatra a Daimler, hogy a németországi Mercedec-Benz Cars, Vans, és Trucks márkakereskedésekhez elektromos autó-töltőt telepítsen, ezzel készülve a EQ C tisztán elektromos modell első darabjainak 2019-es érkezésére, valamint minden egyéb villanyhajtású Mercedes megjelenésére, amelyet a gyártó a következő évekre tartogat. A világ egyik legkiterjedtebb töltőhálózatát üzemeltető vállalat AC töltőberendezéseket, és DC villámtöltőket is fel fog állítani egészen 150 kW-os teljesítményig, a munkálatok pedig még ebben az évben megkezdődnek. A Daimler és a ChargePoint együttműködése nem új keletű, a német járműgyártó ugyanis a töltőspecialista csapat egyik legnagyobb támogatója: tavaly mintegy 125 millió dollárral járult hozzá a ChargePoint európai terjeszkedéséhez.

„A Daimler jelentős tavalyi beruházását követően a két vállalat szorosan együttműködik stratégiai projektek széles skáláján, mivel mindkét vállalat az elektromobilitás tömeges terjedésére készül Európában. Miközben a ChargePoint továbbra is a történelmének legagresszívebb növekedési időszakának közepén áll, ez a megállapodás egy újabb mérföldkő a Daimlerrel folytatott partnerkapcsolatunkban – mondta el a ChargePoint európai működéséért felelős igazgató.

Jelenleg nagyjából 58 000 nyilvános töltőpontból áll a ChargePoint hálózata, 2025-re azonban 2 és fél millióra szeretné növelni ezt a számot. A Mercedes-Benz kereskedéseknél elhelyezett töltők tehát nem fogják nagyban hozzásegíteni a vállalatot a kitűzött céljainak eléréséhez, a villanyautósok számára viszont biztosan nem lesznek jelentéktelenek az új töltőoszlopok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.